Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

05/09 ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ & ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ «Τα μπουζούκια επί σκηνής… »


Παρασκευή, 05/09 20:30

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Πλατεία Μητροπόλεως

Ερμηνεύουν:

Ασπασία Στρατηγού, Γιώργος Χριστοδούλου

Οι “Επόμενοι” γνωστοί από την παρουσία τους στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, με 40 μπουζούκια να θυμίζουν αξέχαστες στιγμές της ελληνικής μουσικής, ενθουσίασαν το ελληνικό και το ξένο κοινό με τη δεξιοτεχνία τους.

Μετά από το εξαιρετικό αυτό γεγονός έχουν ¨ταράξει¨ πολλές φορές τα ελληνικά μουσικά δρώμενα με τη συμμετοχή τους σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς καθώς και με το πρώτο τους cd που τιτλοφορείται «Θανάσης Πολυκανδριώτης & Οι Επόμενοι» με τη συμμετοχή της Γλυκερίας και της παιδικής χορωδίας του Δημήτρη Τυπάλδου.

Οι “Επόμενοι”, ασχολούνται με την λαϊκή μουσική παράδοση και την διάδοση ενός από τα πλέον δημοφιλή εθνικά μας όργανα το μπουζούκι και σε συνδυασμό με το πιάνο, ακορντεόν, τύμπανα, κιθάρα, μπάσο και κρουστά που συμπληρώνουν το σχήμα, ο ήχος μόνο Ελλάδα και γνήσιο λαϊκό τραγούδι θα μπορούσε να θυμίζει.

Λάτρεις του γνήσιου Λαϊκού τραγουδιού, έχουν ετοιμάσει υπό την καθοδήγηση του συνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη μια εξαιρετική περιπλάνηση

στα έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, ειδικά διασκευασμένα για μπουζούκια και ορχήστρα.

Τραγούδια των Κουγιουμτζή, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Λοΐζου, Πάνου, Καζαντζίδη, Μπιθικώτση, Μοσχολιού, αγαπημένα και διαχρονικά από μια πρωτότυπη ορχήστρα και ταλαντούχους ερμηνευτές.

Επίσης, γνωστά τραγούδια του Θανάση Πολυκανδριώτη όπως, Τα πήρες όλα, Τι έκανα για πάρτη μου, Στου φεγγαριού την αγκαλιά, Τελειώσαμε λοιπόν, Κι έλεγες, κ.λ.π που έχουν τραγουδηθεί από τον Πάριο, τον Διονυσίου, τον Βοσκόπουλο, τη Μαρινέλλα κ.α.

Τα τραγούδια, ερμηνεύονται από 2 πολύ ταλαντούχους ερμηνευτές και μόνιμους συνεργάτες του συνθέτη, την Ασπασία Στρατηγού και τον Γιώργο Χριστοδούλου.