Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

20/8 - 22/8 Ξάνθη: «Γιορτές Νέστου 2010»

Στα Στενά του Νέστου στη Γαλάνη Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως τις 22 Αυγούστου 2010 για δωδέκατη συνεχή χρονιά οι γιορτές της φύσης και του ποταμού: «Γιορτές Νέστου 2010», ανακοίνωσε η Νομαρχία Ξάνθης δια της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής Νομού Ξάνθης.
Πρόκειται για ένα μοναδικό φεστιβάλ με πλούσιες υπαίθριες δραστηριότητες και πολιτιστικά δρώμενα. Ενα τριήμερο δράσης και περιπέτειας, αλλά και ταύτισης με την φύση και το περιβάλλον.
Ο ποταμός Νέστος που είναι πηγή ζωής για την Θράκη φιλοξενεί αυτό το μοναδικό φεστιβάλ και μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τα Στενά του, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, να δραστηριοποιηθούμε σε υπαίθριες περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις και να απολαύσουμε πλούσια πολιτιστικά δρώμενα.
Και είναι πράγματι ιδιαίτερο και μοναδικό αυτό το φεστιβάλ γιατί μας δίνει την δυνατότητα να ζήσουμε στη φύση, να την βιώσουμε, να ταυτιστούμε με αυτή, να την αγαπήσουμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική μας συνείδηση.
Ο Νέστος ποταμός μας καλεί, στο δικό του φεστιβάλ, στις «Γιορτές Νέστος 2010», σ’ ένα τριήμερο ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, δράσης και απόλαυσης. Αξίζει να το ζήσουμε.
Πρόγραμμα Κυριακής 22 Αυγούστου
Την τελευταία μέρα, Κυριακή 22/08, θα ολοκληρωθούν οι Γιορτές Νέστος 2010 με το μουσικό σχήμα του Χρήστου Δάντη μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Επίσης μαζί τους θα είναι και η Αλεξάνδρα Κόνιακ σε ένα πρόγραμμα που θα ακουστούν επιτυχίες από το Ελληνικό και Ξένο ρεπερτόριο. Εννοείται πως όλες τις ημέρες των γιορτών θα πραγματοποιούνται συνεχώς δραστηριότητες και μέσα στο ποτάμι με βασικό και κορυφαίο το κανό καγιάκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: